Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nanášení make-upu

27. 1. 2014

 Ahojky všem. 

Dnes bych se chtěla zaměřit na make-upy, přesněji jaké máme druhy make-upů, jak se nanáší a jaký odstín by sis měla koupit. Tak jdeme na to. 

Určitě všechny znáte make-upy a jejich vlastnosti. Vidíme je všude - v reklamách, v drogeriích a nevím kde ještě. Dají se sehnat v několika odstínech, značek a konzistencí. Mezi nejznámější patří krémové, jinak řečeno tekuté. Jsou i například práškové, ale upřímně, zatím jsem žádný neviděla. Odstíny se pohybují od 01 (nejsvětlejší) do 03 nebo 04 (nejtmavší). Ještě před tím než si vybereš make-up, dej si trošku na hřbet ruky a rozetři. Zpravidla je hřbet ruky ve stejném odstínu jako tvá pleť. Není zrovna příjemné, když si koupíš make-up a doma zjistíš, že je moc tmavý nebo že má nádech do oranžova.

Před tím než si naneseš make-up, měla by být tvá pleť dokonale čistá. Před samotným make-upem nanes bázi pod make-up, nebo nějaký libovolný mastnější krém. Bez těchto věcí by make-up mohl vysušit tvou pleť, a to jistě nechceš, že ne? :-) 

Teď příjde řada na make-up. Make-up nenanášej prsty (!), pouze tamponkem nebo houbičkou na to určenou. Na houbičku si dej spíše méně, vždy se může dodat. S houbičkou "ďubkuj" po obličeji, nejezdi sem a tam, mohla by sis ho setřít. Vždy ho nanášej od středu - od středu nosu, brady, čela atd. 
Po make-upu je čas na pudr. Pudr ti make-up zafixuje a déle vydrží.

Tip na závěr:

Make-up nanes na krk i dekolt. Tak to sjednotíš s tváří.  

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář